Ett effektivt visitkort

Ett visitkort är fortfarande ett av de mest effektiva nätverksverktygen, trots andra kanaler så som sociala medier, som kretsar kring nätverkande. Effektiviteten för ett visitkort beror helt på design, innehåll och utskriftskvalitén.

Ett professionellt visitkort speglar effektivt bilden av ett företags varumärke. Det är den första artikeln som potentiella kunder får, vilket gör det till den första möjligheten att göra ett starkt och positivt intryck. Därför är det inte bara viktigt med en minnesvärd design, utan även kvalitén på utskriften spelar roll. Kunder och klienter kan enkelt känna igen ett billigt kort vilket skadar varumärkets bild.

Det är bättre att koppla in en professionell designer för att skapa ett visitkort. Det enda undantaget från denna regel är om personen som behöver korten har tillräckligt med designfärdigheter för att göra korten själv. Men någon som arbetar med design på heltid erbjuder dig oftast design inom flera olika områden som kan användas i din marknadsföring. Detta inkluderar logotyper, brevpapper, broschyrer och en webbplats för företaget. Genom att anlita en designer för alla dessa uppgifter kommer varumärkets presentation konsekvent att bäras genom flera delar. Detta förbättrar företagets professionella utseende.

Se till att ditt visitkort hålls enkelt. De bör hålla ett mått på ca 90 x 55 cm, så att det inte finns för mycket utrymme att arbeta med. Undvik att göra logotypen för stor och gör inte texten för liten för att bekvämt kunna läsas. Tillräckligt med utrymme är en användbar designteknik som gör att korten ser mer professionella ut.

Det finns tekniker som företag kan utnyttja för att sticka ut från mängden. Till exempel kan man lägga till rundade hörn. Vissa designers föreslår att man använder en ovanlig form för att fånga mer uppmärksamhet. Olika former kan vara minnesvärda, men de passar inte vanliga visitkortshållare.

Var medveten när du väljer den information som ska visas på kortet. Namnet på den anställde måste finnas på kortet. Företagsnamnet med logotypen, telefonnumret och e-postadressen måste också finnas med. Om det finns utrymme, lägg till en fysisk adress, eventuellt faxnummer och företagets webbplatsadress. Förstör inte designen. Ett enkelt och stilrent kort ser mycket bättre ut än ett kort full av för mycket information. En bra idé kan vara att tillhandahålla en QR-kod som tar kunderna till ditt företags webbplats.

Håll baksidan tom eller använd bara icke-kritisk information. Vanligtvis tittar folk inte så ofta på baksidan av ett visitkort. Om det finns ett meddelande på baksidan, gör det till något som bara är kompletterande information, till exempel företagets slogan.

Studier har visat att en bild på ett visitkort kan göra att kunder är mer benägna att behålla det. Om kortet är för en enskild anställd, överväg att använda en bild av den anställde i till exempel kortets hörn. Om det finns en viss produkt som företaget säljer, så kan du använda ett foto av produkten i bakgrunden på kortet, ungefär som en vattenstämpel, men så att orden fortfarande är läsbara.

Produktion och utskriftskostnader för visitkort är låga. Fördelarna med kort är många och de gör ett så stort uttalande i näringslivet. Detta gör marknadsföringsvärdet på visitkort mycket högt. Kortet representerar en positiv bild av företaget eller anställd genom att belysa tjänster eller produkter som tillhandahålls av ett företag. Visitkort ger extra intäkter och gör det möjligt för företaget att växa med en ny kundbas.

Om oss

Vi är ett företag inom digital design med fokus på att hjälpa våra kunder att uppnå bra resultat inom flera viktiga områden.

Hör av dig till oss

Låt oss analysera ditt företags situation på nätet. Alla företag fungerar olika och behöver därför en skräddarsydd lösning.