Hur viktig är din logotyp?

En logga, eller logotyp, symboliserar ditt företag och dess produkter. Den är oftast simpel, liten och ska enkelt kännas igen av kunder och konsumenter. Man kan säga att det är en grafisk representation av ditt varumärkes identitet. En logotyp är viktig då den skiljer dig från dina konkurrenter och uttrycker ditt företags värden.

Tänk på ett par logotyper som du kan komma på, och koppla ihop dem med företagets namn. Har du tänkt på hur fantastiskt effektiv den allra enklaste och minsta logotypen kan vara? Självklart är detta vad du vill uppnå när det gäller din egen verksamhet.

För att tillhandahålla en visuell närvaro i konsumentens sinne, så finns det fyra nyckelaspekter som bidrar till att göra en bra logotyp.

  • •  Behovet för verksamheten
  • •  Enkelt att minnas
  • •  En okomplicerad form och design
  • •  Ett originellt koncept

Ju enklare design, desto mer minnesvärt blir det. Några av de absolut största varumärkena, så som Nike, Apple eller McDonalds har extremt enkla men mycket effektiva loggor. De är simpla symboler som ett äpple eller ett M, och stort erkända globalt.

Att du redan har en logotyp för ditt företag betyder inte att du inte kan ändra den. Det är vanligt förekommande, även bland många kända märken, att anpassa sig och justera sin logga. Tänk på hur din logga kan påverka konsumentens uppfattning om ditt varumärke.

Men kom ihåg att en bra logotyp bara kan lyckas ifall företaget bakom den är respekterat och kan litas på av sina kunder. En logga kan inte ensamt bygga respekt för ditt varumärke. Din logotyp är bara en av många aspekter som krävs för en framgångsrik verksamhet.

Vi vet att affärsidentitet är avgörande, och att logotyper är en stor del av det. Vi erbjuder design av logotyper som en av våra tjänster för att se till att ditt företag direkt identifieras av dina kunder. Ta reda på hur vi kan hjälpa dig med din logotypdesign, eller ta kontakt om du har några frågor.

Om oss

Vi är ett företag inom digital design med fokus på att hjälpa våra kunder att uppnå bra resultat inom flera viktiga områden.

Hör av dig till oss

Låt oss analysera ditt företags situation på nätet. Alla företag fungerar olika och behöver därför en skräddarsydd lösning.